Книга: Терапія злочину
Зображення користувача olya_met.
olya_met
9.66667
Рейтинг: 9.7 (3 голоси)

18.03.2013 - 00:08

Восени 2012 року після чергового форуму видавців у Львові я прочитала детективний роман Мілошевського. В Польщі цей автор є дуже відомим, отримав премію за найкращий детектив року, його книги екранізовано. А я про нього раніше не знала геть нічого. І тому дуже рада, що відкрила для себе цього автора. Те, що його роман буде представлено на форумі, я знала заздалегідь. Як і про те, що буде зустріч з Зиґмунтом Мілошевським та автограф-сесія. Коли купувала книгу і брала автограф, то відразу ж виникла симпатія до автора. Буває таке, що перший раз когось бачиш, але одразу відчуваєш, що перед тобою - приємна, щира і легка в спілкуванні людина. І переконалась в цьому, коли була на презентації книги.
     І тому із задоволенням почала читати роман ще по дорозі додому. Книга і справді виявилась дуже цікавою. Оповідь є спокійною, розважливою. Ми поступово дізнаємось про героїв, події, їх характери та роздуми. Цікавою деталлю є вставки з описом поточних подій в Польщі, це допомагає повніше відчути атмосферу місця подій.
     Дуже цікаво було читати про терапію розстановок. Це терапевтичний метод, під час якого й сталося вбивство, розслідуванням якого займається прокурор Шацький.
     Читаючи книгу, ми не тільки розслідуємо справу разом з прокурором Шацьким, а ще й роздумуємо разом з ним над іншими повсякденними справами.
Це не просто детективна історія, це роман, що змушує задуматись над тим, скільки переживань, емоцій, почуттів ми можемо тримати в собі протягом років, десятиліть і як це все впливає на наше життя, на близьких нам людей. Про те, що минуле може тримати нас надто міцно. Про те, що спокій і безпека рідних є для нас важливішими, ніж покарання винуватців.
     Раджу прочитати всім, хто любить хороші детективні історії. З нетерпінням чекаю перекладу інших романів Мілошевського.