Колумбія розвиває «Маршрут магічного реалізму Макондо»

     На батьківщині письменника Габріеля Гарсія Маркеса туристам пропонують чимало тематичних турів, однак чи не найпопулярнішим є «Маршрут Макондо», роботи над яким розпочалися декілька років тому.
     Макондо вигаданий населений пункт, де розгортаються події культового роману «Сто років самотності». Його прототипом стало рідне місто Маркеса Аракатака, розташоване в колумбійському департаменті Магдалена. Раніше мер Аракатаки, побувавши в Європі, з подивом виявив, що багато хто із європейців нічого не чули ні про Боготу, ні про Медельїні, зате часто цікавляться Макондо, про який довідалися із відомого роману. Як наслідок, було вирішено розвивати відповідний туристичний напрямок, пов'язаний із книгою та її автором.
     70-кілометровий «Маршрут магічного реалізму Макондо» (Ruta Macondo Realismo Mágico) пролягає місцями, які надихали лауреата Нобелівської премії з літератури на створення своїх творів. Тур розпочинається в столиці департаменту, Санта-Марті, пролягає вздовж гір Сьєрра-Невада-де-Санта-Марта з одного боку і вздовж Карибського моря з іншого, а завершується в Аракатаці. Подорож можна здійснити як у сучасному автобусі з кондиціонером, так і в традиційному колумбійському автобусі chiva (Чіва). Однією з головних визначних пам'яток на шляху проходження стане нещодавно відреставрований будинок-музей Маркеса, де письменник провів дитинство.
     У рамках реалізації проекту також буде зведено тематичний готель «Macondo Realismo Mágico», який складатиметься з кількох будівель, повідомляє BuenoLatina.ru. Назва кожної з них так чи інакше буде пов'язана з романом «Сто років самотності» та іншими творами Маркеса. Крім того, будуть відреставровані розташовані в Аракатаці церква святого Йосипа, де колись хрестили письменника, а також музей «Будинок телеграфіста» (Casa del Telegrafista). В одному із залів будинку-музею письменника планують організовувати заходи, присвячені життю та творчості Маркеса.

Чтв, 02/05/2013 - 21:42