Автор: Вікторія Гранецька
Видавництво: Клуб сімейного дозвілля
ISBN: 9789661415552
Рік видання: 2011р.
5.375
Рейтинг: 5.4 (8 голосів)

Роман розкриває історію дівчини Єви, що пішла проти власної природи та зробила все, щоб стати закінченим стервом. Вдень вона живе для власного задоволення, а вночі поринає у світ химерних марень. Місце зустрічі з незнайомцем, якого вона зве Ловцем Снів — це дах хмарочосу. І одного разу його запрошення стрибнути вниз подіяло. Єва повертається додому, але це вже не вона, а її привид.

• t.ivleva Ндл, 09/10/2011 - 18:17

Роман "Мантра-Омана" Виктории Гранецкой оказался для меня разочарованием месяца. Недавно купили на "Петровке" эту книгу , но я не смогла прочитать и 80 страниц . Сплошной плагиат. Даже Ловець Снів - это один из героев Кинга. Сколько саморекламы было у этой Гранецкой, а что в итоге.. Бездарный "...текст про дамське знервування" (Ида Ворс) . Очень жаль..

t.ivleva

vklymchuk Чтв, 13/10/2011 - 18:33

Прочитавши ВЕСЬ текст, маю трохи інакше враження :-))))

Дарця Чтв, 13/10/2011 - 20:23

поділіться Вашим враженням ;)

Boka Чтв, 13/10/2011 - 21:09

доречі мені теж цікаво чому авторка назвала свого героя Ловцем Снів, бо твір Кінга з такою назвою досить таки популярний, та й екранізація досить відома... Саму книжку я не читав, зараз якраз роздумую над тим чи варто придбати почитати чи ні.

Вікторія Гранецька Птн, 14/10/2011 - 12:45

Те, що шановна t.ivleva називає плагіатом, насправді є доволі відомим літературним прийомом під назвою алюзія -(лат. allusion — натяк) — стилістична фігура, яка використовується в художній мові для рельєфнішого, об'ємнішого окреслення певної реалії чи персонажа через співвіднесення їх із аналогом, що добре відомий з минулих історичних подій, життя видатних людей, фольклору, інших літературних творів тощо. Алюзія вже давно використовується в художньому мисленні 20 століття, зокрема в європейському неоромантизмі, модернізмі, латиноамериканському романі, у романах-утопіях, в українській «химерній» прозі, коли алюзивні міфологеми, філософеми та ідеологеми, як правило, структурують увесь твір. Найвищого піку алюзійне зображення сягнуло в постмодернізмі, здобувши незаперечне право на понятійну автономію.
    Приміром, роман Джеймса Джойса "Улісс", що вважається проміжною ланкою між модернізмом та постмодернізмом, чи не весь побудований на алюзіях, що відсилають читача до "Одіссеї" Гомера, “Бранда” Г. Ібсена, поезії А. Теннісона, творів П. Шеллі, “Декамерона” Бокаччо, поезії Дж. Байрона, Т. Мура, С. Малларме, Р. Браунінга, майже всіх творів Шекспіра, а також Біблії.
    Звісно, пересічному читачеві немає потреби усе це тримати в голові. Куди простіше назвати те, чого не розумієш, плагіатом, розчаруванням, чи якимось іншим ефектним слівцем. В будь-якому разі, то є особиста думка людини, тож, як автор, я її беззаперечно поважаю :-)

Вікторія Горбунова Пн, 17/10/2011 - 09:54

Розчаруванням для мене книжка не стала. Для першого роману - гарна спроба. А те, що це перший твір письменниці не приховуэться ні в анонсах, на в авторських інтерв’ю. Читається легко, місцями захоплює. Є, звісно, речі, які мене особисто напружували і вадили читанню (деяка алогічність вчинків героїв, сюжету), але то на смак та вибагливість кожного. Думаю, свого читача роман знайде, як, зрештою і твори Дашвар (з якими його порівнюють) знайшли :-)

Stefaniya Пн, 21/11/2011 - 11:42

layno-s

Maryblack Пн, 26/12/2011 - 12:03

не вразило...відчуття-наче авторка вперше вирішила щось написати, і це щось зайняло не 1-2 листки а відразу більше півторасотні, проте відверто по-дилетантськи.

t.ivleva Пн, 26/12/2011 - 20:43

..колись давно мене вчили малювати. Вчитель був хороший, а я була старанною ученицею , тому, незважаючи на те, що в школі з малювання більше "трійки " не отримувала, у 19 років я вже досить пристойно малювала. З`явився в мене талант художника? Ні, просто , мене цьому навчили, як будь-якому ремеслу. Отак і автор "Мантри..." просто старанно вивчила основи ремесла, відчувається грунтовна академічна підготовка, навіть у тому "словоблудии", яким вона відповіла мені тут. Чи з`явився в неї від цього талант письменника? Точнісінько так, як у мене художника :)). Колись Петро Мацкевич сказав, що одну книгу в своєму житті може написати будь-хто. Письменником же вважається той, хто має їх в творчому здобутку, як мінімум , 3-4 . Будемо чекати наступного творіння автора. Час покаже.

t.ivleva

Boka Втр, 27/12/2011 - 14:47

шматок з інтерв'ю:

— Поділіться з вашими шанувальниками, які прочитали ваш дебютний роман і з нетерпінням чекають наступної роботи, чи довго їм ще чекати?
    — Сподіваюсь, що ні. Зараз я працюю над трьома романами, за кілька місяців один з них буде завершено. Це соціально-психологічна драма, заснована на реальній історії з життя, що в моїй інтерпретації отримала стрімкий сюжет та дещо несподівану розв’язку. Щойно твір буде дописано, названо й відредаговано, пропонуватиму його видавцям. І якщо все складеться добре, наступної осені маю надію презентувати читачам нову книжку.

Наступних творів, мабуть, не довго чекати, тільки купувати їх у мене нема жодного бажання...

Зображення користувача Boka.
Boka
Зображення користувача Maryblack.
Maryblack
Зображення користувача t.ivleva.
t.ivleva
Зображення користувача Вікторія Гранецька.
Вікторія Гранецька
Зображення користувача Вікторія Горбунова.
Вікторія Горбунова
Зображення користувача vklymchuk.
vklymchuk
Зображення користувача Аліса.
Аліса
Зображення користувача Stefaniya.
Stefaniya
Зображення користувача Alice_Liddell.
Alice_Liddell
Зображення користувача Boka.
Boka
Вікторія Гранецька
Зображення користувача vklymchuk.
vklymchuk
Зображення користувача Аліса.
Аліса
Зображення користувача korrra.
korrra
Зображення користувача tttaaannne.
tttaaannne
Зображення користувача wolf.
wolf
Зображення користувача lavrin.
lavrin
Зображення користувача korrra.
korrra
Зображення користувача Krapka.
Krapka
Зображення користувача wolf.
wolf
Зображення користувача Stefaniya.
Stefaniya
10
01.02.2012 - 11:00

Її звуть Єва (повністю - Євпраксія, але їй не подобається), вона фарбована блондинка і переконане стерво. Вона знущається з тих, хто поруч, спить із шефом на промовисте прізвище Страхопуденко, носить дизайнерський одяг, голосно слухає Діму Білана і з чистої стервозності не платить за парковку, хоча отримує грубі гроші, працюючи літредактором у видавництві. Ви не знали, що за це платять грубі гроші? То вас введено в оману.

Вікторія Гранецька
1.33333
20.10.2011 - 11:01