Це просто жахливо!

Книга: Книга 1. Поганий початок
Зображення користувача bohdan-books.
bohdan-books
0

06.03.2012 - 09:29

«Це просто жахливо!», – така фраза стане ганьбою для будь-якої книги, будь-якого автора та будь-якого книжковго видавництва. Для будь-якого, крім… крім письменника, який сам застерігає вкрай вразливого читача від подорожі  містерією жахів та пропонує відкласти книгу подалі, не обіцяючи навіть славнозвісного «хеппі енду». Так-так, йдеться саме про американського майстра слова Лемоні Снікета (справжнє ім’я – Деніел Хендлер) та його всесвітньо відомих сиріток Бодлерів – Вайлет, Клауса й Сонечко, дітей, які вже давно «виросли» із літературних персонажів у кінематографічних та «комп’ютерних» героїв. І як кортить після хороброго «виклику» автора знайти у собі мужність таки «здолати» ці книги, об’єднані у серію «Лихо та й годі»!
      “Дитина повинна розуміти, що у людському житті присутні і горе, і біль. Нехай чаша чужого горя ніколи не залишається байдужою для дитини», - стверджував відомий український педагог Василь Сухомлинський. Саме такими чудовими підручниками життя, які навчають маленьких читачів помічати, розуміти чиєсь нещастя та співчувати йому, є серія видань «Лихо та й годі». Адже життя маленьких персонажів сповнене реалістичних трагедій, найжорстокішої суворості,  найлютішої несправедливості світу «дорослих» та захоплюючих, неймовірних пригод.
      Ці книги – справді жахливі, моторошні та … надзвичайно цікаві! Бо ж вони не тільки вражають карколомним сюжетом, а й відображають важливість любові, взаємодопомоги, вірності й відданості  у родині, вселяють надію на порятунок у здавалось би абсолютно безвихідних ситуаціях. Винахідливість, кмітливість та хоробрість теж відіграють важливу роль у виході зі скрути маленьких сиріток.
Загалом серія «Лихо та й годі» включає відповідну символічну кількість книг – 13, з яких українською видавництво «Навчальна книга – Богдан» переклало поки що чотири – «Поганий початок», «Зміїна зала», «Величезне вікно», «Злощасний тартак». Щоб ознайомитися детальніше зі змістом книг, сюжетом повісті та творчістю Лемоні Снікета, запрошуємо Вас відвідати сайт http://www.lemonysnicket.com.ua/, який періодично поповнюватиметься новою цікавою інформацією.