Видавництво: Видавництво Старого Лева
ISBN: 9786176796442
Рік видання: 2018р.
Перекладач: Леонід Кононович
9
Рейтинг: 9 (2 голоси)

«Книга Балтиморів» — родинна сага з детективним сюжетом, історією великої любові і Драми. Це психологічний роман, у якому відомий письменник Маркус Ґольдман (герой бестселера Жоеля Діккера «Правда про справу Гаррі Квеберта») розгадує таємниці трьох поколінь своєї родини і пише нову книжку. Розв'язка історії Балтиморських і Монклерівських Ґольдманів відома — жахлива Драма, що зруйнувала не одне життя. Проте, чим вона була — випадковим поворотом долі чи логічним фіналом низки секретів, протистоянь, незреалізованих амбіцій, конкуренції та боротьби за визнання і любов, які десятиліттями приховувалися в сім'ї Ґольдманів?І чи було кохання Маркусового життя, яке він знову зустрів через вісім років після трагедії, кульмінацією в цій Драмі чи другорядним тлом?

• Kelt Ндл, 01/08/2021 - 19:35

Найтонша із усіх наразі перекладених українською книжок Діккера ("всього лиш" 540 сторінок), але водночас, як на мене, найбільш прониклива. У ній немає безлічі поворотів сюжету та інших викрутасів, як у "Квеберті" чи "Мейлер", її фішка в іншому. Це - родинна сага у три покоління, сповнена злетами і падіннями родини Гольдманів, кожен із членів якої має свій кістяк у шафі. Але виписана вона настільки вдало, що у читачеві, певен, відгукнеться щось всередині із власного досвіду. Ну й інтрига у ній, звісно, теж збережена до останніх сторінок, але найбільше підкуповує не вона, а, власне, усе те людське, чим сповнений роман.

П.С. Мінус одна зірка за традиційне паплюження тексту Кононовичем як перекладачем. Від його архаїзмів й авторських неологізмів хочеться уже ригати. Ну і є декілька помилок з датами + одруківки.

Зображення користувача Boka.
Boka